Reklama
 
Blog | Petr Vlasák

Objevy 2021: Adia Victoria

Tady lžu, Adia je už několikaletým objevem, ale teď na ni teprv dochází, už to nejde odkládat. Bohužel už nenajdu, kde na ni prvně narazil před pár lety a od té doby ji po očku sleduju.

Chystá nové CD A Southern Gothic

tweet Adia Victoria + cover reprint © Canvasback Music

ale taky třeba moderuje podcasty z Newport Folk Festu (bacha, velmi emotivní). A takhle ji za to chválí …and her interviews with musicians have been some of my favorite listening experiences of late. Her perceptiveness and everyday poeticism add an element of profound introspection to a cautious return to live music… StarTribune.

Řekl bych, že má i velké sociální cítění pro tohle století a tyhle roky. V hudbě už toho udělala docela dost, ale našel jedinou zmínku v českém netu a sice u Musicserveru, ale může být, že FullMoon nebo UNI a další ji už také zmínili, jen to nemá český net a tohle už nestíhám sledovat.

foto © Shervin Lainez pro INDY Week

Každopádně teď už o nové desce hlásí nejen Pitch a RS ale i BrooklynVegan nebo Boot či EzAnime a rovněž německý Warner. Na novém albu hostují mj. Jason Isbell, Matt Berninger (The National), Margo Price ad. plus produkoval T-Bone Burnett.

Singl Magnolia Blues jsem nedopátral text, ale fakt nemá chybu:

Adia je čerstvě 35-letá, rodačka z Jižní Karolíny, nyní údajně se zdržuje v Nashville a hraje hodně moderní současné blues, víc bych to nespecifikoval. Prostě talent od boha, který nejde jen za tantiémy. Čekujte její YT kanál nebo web. Její soundcloud není v ČR k poslechu, ale určitě si ji poslechnete na Spotify a tady hostuje čerstvě se Stone Jack Jones.

Prostě autorka k sledování a poslechu, pokud vám neva hodně silné bluesové cítění, má to v krku…

U iTunes jde snad stáhnout už i nový singl.

Jo a naživo třeba před pár měsíci ve studiu KEXP, včetně coveru Radiohead:

a ještě víc je vidět co vše v ní je např. tady, asi rok před coronou, opět pro KEXP.

Poděkování za upozornění na nový singl patří Adamovi Sharpovi momentálně do Iowy*

 

Úplně bokem:

Než to zmizí z archivu asi během pěti dnů, tak si dejte určitě tohle, magický koprodukční dokument o J.Gilbertu u ČT, Kde jsi, João Gilberto?

 

Reklama